Τοπική Κουζίνα

Τοπική Κουζίνα

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την πλούσια κουζίνα της.

Ως μάνα των Βαλκανίων, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές αλλά και μεγάλο λιμάνι συγκέντρωνε εθνότητες από ολόκληρη την Βυζαντινή και μετά Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όλες αυτές οι εθνότητες με τα έθιμα, την θρησκεία τους και τις διατροφικές τους συνήθειες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την προέλευση και την θρησκεία τους, επηρέασαν με την πάροδο των ετών την γαστρονομία της πόλης.

Το δε μεγάλο κύμα των Μικρασιατών μεταναστών του 1922 άλλαξε άρδην τη γαστρονομία, την εμπλούτισε με όλες τις γεύσεις της Ανατολίας που ήταν άγνωστες σε αυτήν και της πρόσθεσε και μια ευρωπαϊκή πινελιά.

Όλες αυτές οι επιρροές είναι εμφανείς στη σύγχρονη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, η οποία καταφέρνει να διατηρεί με ευλάβεια τα παραδοσιακά στοιχεία και τα αναδεικνύει δημιουργικά.

Παραδοσιακά και άλλα προϊόντα γαστρονομίας γεμίζουν και σήμερα τους πάγκους στις πολύχρωμες αγορές της, που κάνουν τους επισκέπτες να περνάνε πολλές ώρες ανάμεσα σε ιδιαίτερες γεύσεις, μυρωδιές.

Δοκιμάστε το διάσημο κουλούρι Θεσσαλονίκης, την παραδοσιακή μπουγάτσα και τα σιροπιαστά γλυκά της.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να απολαύσετε γεύσεις της πόλης όπως τα Λαδάδικα, η πλατεία Μοδιάνο, η πλατεία Άθωνος, το Καπάνι, η Άνω Πόλη, η Αρετσού και η Νέα Κρήνη και κοντά στις ακτές του Θερμαϊκού.

Τοπική Κουζίνα
Τοπική Κουζίνα
Τοπική Κουζίνα

To Grand Hotel Palace είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη. Το Grand Hotel Palace βρίσκεται σε κομβικό σημείο στην είσοδο της πόλης της Θεσσαλονίκης και διαθέτει συνολικά 243 δωμάτια και σουίτες κατανεμημένα στους έξι ορόφους του νεοκλασικού κτιρίου μοναδικής αρχιτεκτονικής.Το Grand Hotel Palace αποτελεί το μεγαλύτερο συνεδριακό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη με 13 πολυτελείς, άνετες και λειτουργικές αίθουσες.

 

Όροι Χρήσης

NEWSLETTER

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, 54628

+30 2310 549 000

info@grandhotelpalace.gr

www.grandhotelpalace.gr

GRAND HOTEL PALACE OE
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 305 Τ.Κ. 54628
ΑΦΜ: 996625640 ΔΟΥ: ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Γ.Ε.ΜΗ 173925606000