Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία
Νέα & Εκδηλώσεις
Τοποθεσία
Θεσσαλονίκη
Εικονική Περιήγηση 360°Είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας και η δεύτερη μετά την Αθήνα μεγάλη πόλη της Ελλάδας.
Ιδρύθηκε το 319 π.χ. από τον Κάσσανδρο και πήρε το όνομα της γυναίκας του Θεσσαλονίκης, αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εδώ ο Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών, θα πρωτοφυσήξει την αύρα του Χριστιανισμού (50 μ.Χ.) κι εδώ ο Άγιος Δημήτριος θα γίνει το φωτεινό μετέωρο της πόλης. Μεγαλομάρτυς και προστάτης της Θεσσαλονίκης (303 μ.Χ.).
Η Θεσσαλονίκη γίνεται η δεύτερη πόλη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας μετά τη Κωνσταντινούπολη. Μεγάλα και λαμπρά κοσμικά, εκκλησιαστικά και μοναστηριακά έργα χτίζονται. Στην αρχή παλαιοχριστιανικοί ναοί κι αργότερα όλοι οι τύποι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής. Παντού μαρτυρίες για τη Βυζαντινή αρχιτεκτονική και ζωγραφική.
Στο πέρασμα του χρόνου οι εχθροί εναλλάσσονται, αλλά κάθε φορά, μετά από κάθε κατακλυσμό, η Θεσσαλονίκη μένει όρθια ντυμένη στο Βυζαντινό και αρχαίο ελληνικό ένδυμά της, πάντα λαμπρό στο διάβα των αιώνων.

Η Θεσσαλονίκη με την πανεπιστημιούπολη και τη Διεθνή Έκθεση- το σταυροδρόμι των λαών για φιλία και συνεργασία- σφύζει από ζωή. Φαρδιές λεωφόροι, πάρκα, πλατείες, δεντροστοιχίες. Δρόμοι εμπορικοί με βιτρίνες φανταχτερές. Παλιά σπίτια, νεοκλασικά και πολυκατοικίες- το χτες και το σήμερα. Κάθε τόσο συναντάς ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κέντρα πολυτέλειας μπαρ, μπουζουξίδικα (η Θεσσαλονίκη ήταν το λίκνο του ρεμπέτικου), κινηματογράφους, θέατρα, ζαχαροπλαστεία με τις καρέκλες και τα τραπεζάκια στα πεζοδρόμια και τις πλατείες. Κουτούκια και υπόγεια με λιχουδιές μακεδονίτικες. Η Άνω πόλη με την ποίηση και την ομορφιά της. Μελωδίες από ρεμπέτικα και μυρωδιές από νυχτολούλουδα.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πέρα όμως από τη Διεθνή Έκθεση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται πολλές κλαδικές εκθέσεις οι οποίες συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τις γύρω χώρες.

Όποιος περπατάει τους εμπορικούς δρόμους της πόλης- Τσιμισκή, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Ερμού, Μητροπόλεως, Εγνατίας και Μ. Ιωσήφ- θα εντυπωσιαστεί από τις ευρωπαϊκές βιτρίνες και την ποικιλία των καταστημάτων. Υπάρχουν πολλά καταστήματα νεωτερισμών, λαϊκής τέχνης, κοσμηματοπωλεία, μπουτίκ, γουναράδικα κ.α. για όλα τα γούστα.

Σε κάθε βήμα η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπά. Μία καρδιά αθάνατη, χωρίς δύση. Μια πόλη, οπού όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα μπορούν να καλυφθούν.
© Grand Hotel Palace   Μοναστηρίου 305 - 307, 54628 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα Τηλ. 2310 549000 Fax. 2310 549149
Email. info@grandhotelpalace.gr